Tehokkain säilöntäkeino

Pakastekuivauksen jälkeen tuote voi säilyä huoneenlämmössä hyvälaatuisena jopa vuosikymmeniä.

Pakastekuivaus

Pakastekuivaus takaa monien tuotteiden säilyvyyden

Pakastekuivausta voidaan hyödyntää lähes kaikkien elintarvikkeiden kuivaamisessa poislukien lähinnä sokeripitoiset ja öljypitoiset tuotteet. Lisäksi pakastekuivausta käytetään mm. lääkkeiden, kosmetiikan ja bioteknologian aloilla.

Mitä on pakastekuivaus?

Pakastekuivaus on yksi tehokkaimpia tapoja erilaisten tuotteiden pitkäaikaiseen säilömiseen. Menetelmässä pakastettu tuote kuivataan alipaineessa, jolloin vesi poistuu käsiteltävästä tuotteesta. Tuotteen säilyvyys on hyvä, koska bakteerit eivät pääse kasvamaan kuivatussa tuotteessa. Pakastekuivaus takaa tuotteille vuosien tai jopa vuosikymmenien säilyvyyden huoneenlämmössä. Laadukas pakastekuivaus myös säilyttää tuotteen makuprofiilin ja ravintoaineet paremmin kuin muut säilöntämenetelmät.
Suuri osa elintarvikkeiden painosta tulee niiden sisältämästä vedestä. Siksi pakastekuivatut tuotteet kevenevät jopa n. 70-90% alkuperäisestä painosta. Tämä helpottaa logistiikkaa ja pienentää logistiikkakustannuksia. Laadukkaasti pakastekuivatut tuotteet ovat myös ennallistettavissa eli nesteytettävissä. Pitkän säilyvyyden, halvemman logistiikan sekä tuotteiden mausta ja ravintoarvosta tinkimättömän laadun myötä pakastekuivaus tarjoaa mittavia mahdollisuuksia kotimaiselle elintarviketeollisuudelle.

Pakastekuivaus on kuivausmenetelmistä maukkain

Alhaisessa lämpötilassa tapahtuva kuivaus on niin hellävaraista, että pakastekuivaus säilyttää tuotteen ravintoaineet ja aromit paremmin kuin mikään muu kuivausmenetelmä.

Vastuullinen pakastekuivaus

Pitkäaikaiseen pakastamiseen verrattaessa pakastekuivaus säästää huomattavasti energiaa. Pitkä säilyvyys vähentää tehokkaasti ruokahävikkiä. Pakastekuivausta voidaan myös hyödyntää ruokahävikin vähentämiseksi.