Nordic Freeze Dry

Pakastekuivauksen kotimainen edelläkävijä.

Yritys

Suomalaista pakastekuivaus­osaamista

Nordic Freeze Dry on pakastekuivauksen kotimainen edelläkävijä. Toiminta on aloitettu keväällä 2024 ja siirtyy Kiteelle loppuvuodesta 2024 tilojen valmistuttua. Toiminta alkaa tarjoamalla asiakkaille mahdollisuutta teettää testieriä max 30 kg. Laitekanta laajenee kesän aikana. Käytämme uutta energiatehokasta eurooppalaista pakastekuivausteknologiaa. Haluamme tarjota asiakkaamme tarpeet täyttävää korkealaatuista ja kokonaisvaltaista pakastekuivauspalvelua.

Nordic Freeze Dry

Suomen ainoa teollinen pakastekuivausyritys Nordic Freeze Dry Oy perustettiin Kiteelle vuonna 2022. Nordic Freeze Dryn visio on tarjota maailman parasta kokonaisvaltaista pakastekuivauspalvelua. Laitekanta on uusinta eurooppalaista pakastekuivausteknologiaa, jota täydennetään asiakkaiden tarpeiden mukaan. Tavoitteemme on olla asiakkaidemme mukana luomassa uusia kasvutarinoita Suomeen.
Palvelutason varmistamiseksi Nordic Freeze Dry suunnittelee toiminnan laajentamista useampiin sijainteihin Suomeen. Kotimaista pakastekuivausalan osaamista sekä modernia teknologiaa halutaan tarjota kasvavaan ja myös kansainväliseen kysyntään. Pakastekuivaus on tulevaisuuden teknologia. Sen osoittaa sekä alan vuosittainen 10% kasvu että meriitit vastuullisena säilöntämenetelmänä. Kotimaahan luotujen työpaikkojen lisäksi moderni pakastekuivausosaaminen avaa uusia mahdollisuuksia suomalaiselle elintarviketeollisuudelle ja viennille.

Vastuullisesti toimiva pakastekuivausyritys

Vastuullisuus huomioidaan kaikessa tekemisessä aina laitehankinnoista, energian lähteestä ja tilasuunnittelusta lähtien. Esimerkiksi tuotantolaitoksen suunnittelussa huomioidaan jään ja hukkalämmön kierrätys mahdollisuuksien mukaan.

Pakastekuivauksen kotimainen
edelläkävijä