Vihdoinkin! Nyt on ensimmäinen pakastekuivauslaitteemme toiminnassa. Teemme siis koe- ja pieneriä (max 30 kg paino ennen pakastekuivausta) väistötiloissa Tampereella kunnes varsinaiset toimitilamme valmistuvat Kiteen Puhokseen. Toivoaksemme toiminta Kiteellä alkaa tämän vuoden puolella.

Oli koko NFD:n porukalle suuri ilo, kun pitkällisen valmistelun ja suunnittelun jälkeen eka laite aloitti toiminnan. Matkan varrelle on mahtunut monenlaisia mutkia, jotka onneksi nyt tuntuvan olevan selätetty! Toistaiseksi. Jokainen yrittäjä toki ymmärtää, ettei matka menestykseen useimmiten ole tasaiseksi silattu. Myös yrityksen strategia on muutettu matkan varrella. Nykyinen strategia palvelee paremmin nopeasti ja ennalta arvaamattomasti muuttuvassa maailmassa. Edelleen tavoitteena on kysynnän mukainen nopea kasvu sekä kapasiteetin että laitteiden maantieteellisen sijainnin suhteen.

Iloksemme olemme löytäneet nopeasti kasvavan eurooppalaisen yhteistyökumppanin, jonka kanssa on mm. aloitettu jo laitteiden kehitystyö. Uutta pakastekuivausteknologiaa edustavat laitteet ovat myös erinomaisen energiatehokkaita.

Jo tämän vuoden puolella kapasiteettimme tulee kasvamaan nopeasti, suuremmilla laitteilla ja seuraavat laitetilaukset ovat jo sisällä. Meille on tärkeää olla hyvä ja luotettava yhteistyökumppani asiakkaillemme. Haluamme erityisesti olla tukemassa suomalaisen elintarvikeviennin kasvua maailmalle. Laadukkaat pakastekuivatut tuotteet sekä sellaisenaan että jalosteiden osana tarjoavat siihen loistavat mahdollisuudet!

PS. Kuvassa meidän kuivaamiamme vadelmia. Kukapa uskoisi, että ne ovat kuivattuja? 😉 Otahan yhteyttä, jos pakastekuivaus kiinnostaa!